| Meer

cappella nicolai

Cappella Nicolai

Cappella Nicolai is de overkoepelende naam voor de organisatie van alle muzikale activiteiten en ensembles in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam.

Ensembles van de Cappella Nicolai

De Cappella Nicolai bestaat uit vier ensembles met ieder hun eigen signatuur en karakter:

Collegium van de Cappella Nicolai
Chorale van de Cappella Nicolai
Consort van de Cappella Nicolai
Schola van de Cappella Nicolai

Deze ensembles verzorgen de muziek tijdens alle diensten in de Nicolaasbasiliek. In de afgelopen jaren hebben ze faam verworven met hun hoge niveau van musiceren en de uitstekende verzorging van Choral Evensongs en de liturgie van de verschillende diensten.

Choral Evensongs, missen en concerten

Gedurende het jaar is er op zaterdag een Choral Evensong. Op zondagen worden de missen gezongen, afwisselend door de verschillende ensembles van de Cappella Nicolai. En er zijn de extra diensten, missen en Concert Spirituels die afhankelijk van de tijd in het liturgisch jaar worden geprogrammeerd.

Naast de diensten en concerten organiseert de Cappella Nicolai orgelconcerten tijdens de Orgelzomer en workshops rond verschillende aspecten die met de muziekpraktijk te maken hebben.

Rijk muziekleven

Michael Hedley draagt als muziekdirecteur de zakelijke en artistieke verantwoordelijkheid voor alle activiteiten van de Cappella Nicolai. Daarnaast is hij organist van het schitterende Sauer-orgel uit 1889.

De Cappella Nicolai biedt de mogelijkheid aan net afgestudeerde dirigenten en organisten om als Scholar ervaring op te doen in het rijke muziekleven van de Nicolaasbasiliek.

In het afgelopen jaar verzorgde de Cappella Nicolai maandelijks een mis die door de KRO live via Nederland 2 werd uitgezonden. Fragmenten hiervan zijn terug te vinden op het Youtube-kanaal van de Cappella Nicolai.

De Cappella Nicolai is te volgen via Facebook en Twitter. Zo blijft u eenvoudig op de hoogte van alle activiteiten. Het is ook mogelijk permanent Vriend van Muziek in de Nicolaas te worden.

Meer informatie

We hopen u van harte te mogen begroeten bij een of meerdere van onze activiteiten in de Nicolaasbasiliek. De agenda geeft een volledig overzicht.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@muziekindenicolaas.nl.

Zie ook...

dirigent michael hedley
kijk- en luisterfragmenten
de nicolaasbasiliek

St. Nicolaasbasiliek   -   Prins Hendrikkade 73   Amsterdam   -   info@muziekindenicolaas.nl